ADHD Expertise Nederland in Amersfoort sluit deuren na kritiek van inspectie

AMERSFOORT - ADHD Expertise Nederland in Amersfoort sluit de deuren. De instelling kreeg al langere tijd kritiek van de inspectie en had de opdracht gekregen orde op zaken te stellen. De enige behandelaar die verbonden is aan de instelling heeft nu besloten alle activiteiten te staken.
In maart oordeelde de inspectie dat de behandelingen bij ADHD Expertise een gevaar vormden voor de patiëntveiligheid. De instelling voldeed niet aan de normen op het gebied van dossiervoering, medicatieveiligheid, waarneming en deskundigheid.
De inspectie meldt nu: "Dhr. Waldow heeft besloten zijn praktijk ADHD Expertise Nederland op te heffen. Hij heeft aangegeven dat alle patiënten die in behandeling zijn geweest, terug zijn verwezen naar hun huisarts en dat hij zorgt voor goede afhandeling van de dossiers. Verder heeft de arts aangegeven dat hij geen patiënten meer heeft en ook geen medicatie aan voormalige patiënten voorschrijft. De inspectie heeft om die redenen besloten het aanwijzingstraject te beëindigen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.