Trouwgekte op 7-7-17, maar niet in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Veel gemeenten hebben het druk vandaag. Het is 7-7-17 en dat is een populaire dag om te trouwen. Op veel plekken in de provincie zijn er daardoor meer bruiloften dan gewoonlijk. Vrijdag is al een populaire datum om te trouwen, maar de vele zevens in de datum maakt het extra speciaal.
In de gemeente Stichtse Vecht stappen op een gemiddelde vrijdag ongeveer 5 stellen in het huwelijksbootje, vandaag zijn dat er 13. Volgens Wethouder Eric Balemans hoeven de trouwende stellen zich geen zorgen te maken dat de mooiste dag van hun leven lopende band werk wordt. "Het is wat meer drukte, maar het werk wordt met plezier gedaan."

WILLEM ALEXANDER EN MAXIMA

Ida van Noorloos is buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Amersfoort en ook daar verwachten ze een hectische dag. Normaal bestaat een drukke vrijdag uit 8 huwelijken, vandaag zijn het er 14.
Van Noorloos zag in haar tijd als trouwambtenaar al meer van dit soort populaire data voorbij komen. Volgens haar is het begonnen met het huwelijk van koning Willem Alexander en koningin Maxima, dat plaatsvond op 2 februari 2002, 2-2-2. "Ik vermoed dat volgend jaar 8-8-2018 ook weer drukker zal zijn dan normaal."

UITZONDERING

Niet overal wordt waarde gehecht aan de speciale datum. Een woordvoerder van de gemeente Utrecht laat weten dat er in Utrecht vandaag acht huwelijken gepland staan, niet meer dan op een gemiddelde vrijdag.

"Het werk wordt met plezier gedaan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.