Atelier Jits Bakker open voor publiek: "Zijn ziel zit hier nog"

Kunstenaar Jits Bakker zou vandaag 80 jaar zijn geworden. Om dat moment te herdenken is zijn atelier in De Bilt geopend voor het publiek, net als de beeldentuin. Tot en met zondag kunnen bezoekers er een kijkje nemen.
Het is voor het eerst sinds zijn dood dat het atelier opengesteld wordt. Jits Bakker overleed op 5 juni 2014 op 76-jarige leeftijd. De beeldend kunstenaar was zowel nationaal als internationaal een bekendheid.

ZIEL

"Ik zie hem hier nog zo bezig", zegt zoon Tibo. "Je voelt zijn aanwezigheid hier ook nog. Het is precies zoals hij het heeft achtergelaten."
"Hij heeft hier vijftig jaar gewerkt, die ziel van hem die zit hier helemaal in. Die is hier helemaal opgenomen in de ruimte."

MUSEUM

"Voor ons is het een symbolische aftrap naar de toekomst toe. We zijn met veel partijen in gesprek om hier een culturele plek van te maken. Omdat er heel veel aanvragen zijn, veel bezoekers, die willen allemaal komen kijken."
Volgens zoon Tibo wordt er druk met instanties gesproken om van het atelier een museum te maken. "Dit moet gekoesterd worden, dit moet beschermd worden. En daar gaan we nu voor."

KIJKJE NEMEN

Wie een kijkje wil nemen in het atelier, kan tot zondag 9 juli terecht aan De Holle Bilt 16-18 in De Bilt. Het atelier en de beeldentuin zijn dagelijks geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.