Instellingen

Burgemeester grijpt in bij eethuis en kapperszaak vanwege drugs en heling

UTRECHT - De invallen van gisteravond bij een eethuis en kapperszaak in Utrecht hadden te maken met drugshandel en heling. Het eethuis is per direct gesloten door de burgemeester, de kapperszaak hangt sluiting boven het hoofd.
Gisteravond rond half acht viel de politie binnen bij de twee zaken op het Wolff en Dekenplein. Aanleiding waren vermoedens over illegale praktijken.
Bij de doorzoeking van het eethuis werd drugs gevonden. Een paar mensen die binnen waren, hadden ook soft- en harddrugs in bezit. De drugs zijn in beslag genomen, net als een auto waarin ook drugs lag. Een 21-jarige man uit Amersfoort die drugs en geld bij zich had, is direct aangehouden.
Volgens de politie werd de kapsalon gebruikt voor heling. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe mensen aan komen lopen met spullen en vervolgens zonder die spullen weer vertrekken. Ook zijn er meldingen binnengekomen dat de kapper gestolen spullen in- en verkoopt. De politie doet hier nog onderzoek en sluit aanhoudingen niet uit.
Om de rust op het plein terug te brengen heeft de burgemeester het eethuis per direct gesloten. Daarnaast is er een procedure gestart om ook de kapperszaak voorlopig te sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.