RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nagellakactie brengt miljoen euro op

UTRECHT - De nagellakactie Lak door Tijn heeft al een miljoen euro opgeleverd. Donderdagmiddag ging de teller over de 1 miljoen euro heen. Dat was ook het streefbedrag.

Het geld gaat naar Stichting Semmy, die er een apparaat van wil kopen om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Met deze 'robot' komen de medicijnen beter op de juiste plek.


HERSENSTAMKANKER

Tijn is een van de kinderen in Nederland met hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft. Hij wordt niet meer beter. Het jongetje meldde zich als een van de velen in december bij het Glazen Huis om geld op te halen met zijn nagellakactie en stal binnen de kortste keren ieders harten. Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor Serious Request.

Dit voorjaar kwamen Youp van 't Hek en Wendy van Dijk met een vervolg op Tijns actie. Ze verkopen potjes nagellak, in kleuren die Tijn heeft uitgekozen. NPO 3FM stond de hele donderdag in het teken van de actie.


VAN ZANEN

Ook in onze regio zetten veel mensen zich in voor het goede doel. Zo liet de Utrechtse burgemeester Van Zanen heeft zijn nagels laten lakken op Utrecht Centraal. Hij deed dat in de speciale pop-upstore voor de actie van Tijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -