Laatste schooldag, meteen veel drukte op de weg

PROVINCIE UTRECHT - De eerste zomerse vakantiegolf richting het zuiden leverde vrijdagmiddag meteen veel drukte op. Om 16:45 uur telde de Verkeersinformatiedienst iets meer dan 300 kilometer file. Dat is duidelijk meer dan de afgelopen jaren en ook veel drukker dan een 'gewone' vrijdagmiddag.
Het was vandaag de laatste schooldag voor kinderen in Utrecht. Het hele weekend is er veel verkeer op weg naar het zuiden, omdat ook een deel van België al vrij is. In Duitsland moeten vakantiegangers rekening houden met wegwerkzaamheden.

DRIE MILJOEN

In totaal pakken deze zomer bijna 4 miljoen Nederlanders de auto naar hun vakantieadres. Nederlanders gaan nog steeds het liefst naar Frankrijk met de auto, maar ook Spanje, Duitsland en Italië zijn dit jaar populair. Bijna 3 miljoen Nederlanders vieren de zomer dit jaar in eigen land. De grootste verkeersdrukte wordt pas eind juli verwacht, als in heel Nederland de scholen dicht zijn en ook de Bouwvak begint.
De VID en Rijkswaterstaat zeiden gisteren tegen RTV Utrecht dat het belangrijk is om goed voorbereid de weg op te gaan.

EEMNES

De zomervakantie in Midden-Nederland duurt nog tot en met 20 augustus. Omdat Eemnes bij de regio Noord hoort, gaan de scholen daar nog wat langer door. Maar daar staat tegenover dat scholen er ook pas begin september weer opengaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.