Jongeren zoeken geld voor zelfontworpen skatepark Odijk

ODIJK - Een groep jongeren in Bunnik is hard op zoek naar geld voor hun nieuwe skatebaan. Ze zijn al een jaar bezig om een skatepark te realiseren naast jongerencentrum De Schoudermantel in Odijk, maar hebben de benodigde 50.000 euro nog niet bij elkaar.
Skaters in Bunnik zijn nu nog aangewezen op de baan in Odijk, maar de halfpipe die daar staat vinden de initiatiefnemers niet goed genoeg. "Hij is heel heel oud en van ijzer. Als je er lang op skate en valt, jeukt het erg. Dat is niet fijn skaten", zegt Hugo, één van de jonge skaters.

SCHOUDERS ERONDER

Daarom zijn de jongens al een tijd bezig om naast het jongerencentrum een skatepark te realiseren. Ze krijgen hulp van jongerenwerker Andreas Geursen. Dat doet hij graag, want hij vindt het mooi dat de jongeren zo fanatiek hun schouders eronder zetten. "Het is een heel moeilijk project, want we hebben nog niet al het geld bij elkaar. Toch blijven de jongeren komen om te kijken of ze dit kunnen realiseren."
Het skatepark komt naast de voetbaIkooi te liggen en is helemaal door de jongens bedacht. Er staan verschillende lage schansen op de tekening en een richel waar de skaters over kunnen glijden. De huidige halfpipe verdwijnt. "Want we skaten ook niet op een halfpipe", stelt Hugo.

HALVE TON

De gemeente heeft inmiddels al een startbedrag overgemaakt. Maar in totaal kost het hele skatepark ongeveer een halve ton. Daarom willen Hugo en zijn vrienden iedereen oproepen om geld te doneren.
"We hebben een schets gemaakt en hebben ook de eerste 20.000 euro van de gemeente binnen. We hopen dat iemand ons kan helpen, zodat we eindelijk goed kunnen skaten!", besluiten de Bunnikse vrienden.
Wilt u de jongens helpen met hun skatebaan? Dat kan via deze link.

"Het is een heel moeilijk project"
"We hebben de eerste 20.000 euro al binnen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.