RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tijn van nagellakactie overleden

UTRECHT - Tijn, het jongetje dat bekend werd door de nagellakactie bij Serious Request, is overleden. Dat is vandaag bekendgemaakt via 3FM.

Net gisteren werd duidelijk dat de nagellakactie Lak door Tijn al een miljoen euro heeft opgeleverd. Dat geld gaat naar Stichting Semmy, dat er een apparaat van wil kopen om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Met deze 'robot' komen de medicijnen beter op de juiste plek.


GLAZEN HUIS

Tijn meldde zich in december als een van de velen bij het Glazen Huis in Breda om geld op te halen met zijn nagellakactie en stal binnen de kortste keren ieders harten.

Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor Serious Request. Daarna gingen Wendy van Dijk en Youp van 't Hek verder met de nagellakactie.


UTRECHT

Ook in onze regio zetten veel mensen zich in voor het goede doel. Zo liet de Utrechtse burgemeester Van Zanen zijn nagels laten lakken op Utrecht Centraal. Hij deed dat in de speciale pop-upstore voor de actie van Tijn.

Het jongetje was een van de kinderen in Nederland met hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft.


EEN VOORBEELD

Er komen veel reacties binnen op het overlijden van Tijn. "Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal. Zijn verhaal heeft ons als zender diep in het hart geraakt, toen, vandaag, voor altijd.", laat 3FM weten.

Volgens het radiostation inspireerde hij "met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en
onzelfzuchtigheid" miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. "Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was."


KEIHARDE WERKELIJKHEID

Wendy van Dijk reageert via Twitter. "En dan is daar de keiharde werkelijkheid. Dag lieve Tijn. Wij blijven doorvechten. Beloofd.''

Paul Depla, burgemeester van Breda, waar vorig jaar het Glazen Huis stond, laat weten te denken aan de nabestaanden. "De burgemeester van Serious Request Breda overleden. Breda leeft mee met ouders, broertje en familie van held Tijn."


PREMIER RUTTE

Minister-president Mark Rutte noemt het overlijden van Tijn vanochtend "droevig nieuws". "Heel Nederland kan trots zijn op een jongen zoals hij. Dag lieve, dappere Tijn", schrijft hij op Twitter.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -