Pon neemt belang in Amerikaanse verkoper van luxe auto's

LEUSDEN - Autoverkoper Pon gaat luxe auto`s verkopen in de Verenigde Staten. Het Leusdense bedrijf neemt een belang in IndiGo Auto Group. Dat bedrijf verkoopt auto`s in Amerika van de merken Porsche, Bentley, Lamborghini en Audi.
Pon verkoopt de merken nu al in Nederland. Hoe groot het belang is en wat Pon er voor betaalt, is niet bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat IndiGo op termijn volledig eigendom wordt van Pon.

700 MILJOEN

IndiGo verwacht dit jaar een omzet te draaien van zo'n 700 miljoen dollar, ruim 600 miljoen euro, het bedrijf telt vierhonderd werknemers bij tien vestigingen in Palm Springs, St. Louis, Rancho Mirage en Houston.
Pon is al actief in de Noord-Amerika, maar vooral als producent en verkoper van fietsen. Het brengt in de VS elektrische fietsen van Gazelle en Kalkhoff aan de man. Daarnaast is het eigenaar van de merken Santa Cruz (mountainbikes), CervÚlo (racefietsen) en Faraday (e-bikes).

OVERNAMEVOORSTEL

deed Pon een poging om zijn aan de beurs in Amsterdam genoteerde branchegenoot Accell in te lijven. Het moederbedrijf van merken als Sparta, Batavus en Koga vond het overnamevoorstel te mager, en zag bovendien maar weinig steun onder de eigen aandeelhouders. Het Leusdense bedrijf trok zich daarop definitief terug.
Samen hadden de twee Nederlandse grootmachten 's werelds grootste fietsenfabrikant kunnen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.