Instellingen

Vluchtelingen uiten onvrede in Woerdens gemeentehuis

© Gemeente Woerden
WOERDEN - In Woerden stonden vanmorgen twintig ontevreden statushouders in het gemeentehuis. De asielzoekers, die als vluchteling zijn erkend, wonen op dit moment in De Stadspoort en werken via een soort uitzendbureau. Ze maken zich zorgen over hun toekomst.
De gemeente had vanochtend een gesprek met ze, zo vertelde een gemeentewoordvoerder tegen RTV Utrecht. "Ze zien dat andere mensen snel een woning hebben gevonden, terwijl zij nog steeds in een bedrijfsverzamelgebouw wonen. Ze moeten veel faciliteiten delen en hebben zelf maar een kamer."
Volgens de gemeente vinden de statushouders hun situatie erg moeilijk. "We hebben met hun een contract getekend voor vijf jaar. Maar uit een gesprek met de statushouders bleek dat ze denken dat ze vijf jaar in deze situatie moeten blijven zitten. Want ze stromen maar niet door naar een ander huis. Ook vinden ze dat ze te weinig geld overhouden."
De gemeente zet naar eigen zeggen alle middelen in om nieuwe woningen te vinden, maar dat is niet gemakkelijk. "We werken zeker aan doorstroming op de woningmarkt, maar we hebben niet zomaar zoveel huizen beschikbaar. We werken er hard aan!"
De gemeente Woerden wil nu op korte termijn een gesprek met alle organisaties die werken met deze groep statushouders.

"We werken hard aan een oplossing"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.