Tandarts Vianen met noorderzon vertrokken, patiënten en collega's verbijsterd

VIANEN - De IJslandse tandarts Bjarki Agustsson is plotseling vertrokken uit zijn praktijk in Vianen. Dat bevestigen zijn collega's na berichtgeving van het AD. Waar de dossiers van de arts zijn, is onbekend. Patiënten en collega's zijn verbijsterd.
Op de deur van tandartspraktijk Scandinavia Dental hing de afgelopen dagen een briefje met de mededeling dat de praktijk gesloten is. Wie de praktijk belt, krijgt dezelfde mededelingen met de opmerking dat er bij spoed contact opgenomen kan worden met tandartsen in de regio.
Mogelijk is de praktijk failliet gegaan, maar beroepsorganisatie KNMT vindt het een kwalijke zaak dat patiënten van niets weten en voor een dichte deur staan. "Als een tandarts zijn praktijk beëindigd, moet hij zorgen dat zijn patiënten zorg kunnen blijven ontvangen. Een briefje op de deur is natuurlijk niet zorgen voor een goede overdracht van je patiënten", zegt Hans Scholten van KNMT.
Collega's van de Vianense tandarts proberen contact te krijgen met de man, maar van Agustsson ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Hij reageert niet op telefoontjes en niemand lijkt te weten waar hij verblijft. De collega tandartsen zijn verrast door het plotselinge vertrek. Zij beschrijven Agustsson als een vriendelijke, bescheiden man.
Inwoners van Vianen hoeven niet bang te zijn dat ze met kiespijn moeten blijven rondlopen, benadrukken de tandartsen. Spoedgevallen worden gewoon geholpen. Alleen mensen die een afspraak hadden staan voor een controle, moeten voorlopig even geduld hebben. Er wordt gezocht naar een oplossing.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.