RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente kiest ontwerp nieuw zwembad Bilthoven

BILTHOVEN -

Het nieuwe zwembad Brandenburg in Bilthoven is een stap dichterbij. Het college van de gemeente De Bilt heeft de nieuwbouw voorlopig gegund. Het is de bedoeling dat het nieuwe zwembad eind 2018 haar deuren opent.

De winnaar is gekozen uit vier kandidaten. Het nieuwe bad wordt even groot als het bestaande bad, maar is multifunctioneel te gebruiken. Door een opklapbare wand kunnen twee verschillende temperaturen worden gerealiseerd.

De bouwer gaat het zwembad ook onderhouden. Na de zomer gaat de gemeente samen met de winnende partij het plan verder uitwerken. Daarbij worden ook de huidige gebruikers betrokken.


LANGVERWACHT

Wethouder Ebbe Rost van Tonningen reageert verheugd. "Het besluit over een nieuw zwembad heeft 10 jaar geduurd en heeft de gemoederen de afgelopen jaren behoorlijk bezig gehouden. Ik ben blij dat we dit punt nu bereikt hebben, we de eerste paal kunnen slaan en daarna gebruik kunnen maken van het langverwachte nieuwe bad".

Binnenkort is er een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden over onder meer het plan en de bouwtijd. De komende vier weken kunnen belanghebbenden nog bezwaar maken tegen de voorlopige gunning. Als de gemeente deze zogenaamde 'stand still'-termijn zonder bezwaren doorkomt, dan wordt in augustus de aanbestedingsprocedure afgerond en is de gunning definitief.


HEET HANGIJZER

Brandenburg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bestuurlijk hoofdpijndossier. Twee wethouders struikelden over het onderwerp. Wethouder Rost van Tonningen overleefde in januari tijdens het debat over het nieuwe zwembad ternauwernood een motie van wantrouwen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -