Instellingen

Verwarde man in Nieuwegein gooit volledige inboedel op straat

NIEUWEGEIN - Een verwarde bewoner aan een huis in de Anemoonstraat in Nieuwegein gooide vanmiddag de hele inboedel van zijn woning naar buiten en sloopte spullen in zijn eigen huis.
Niet alleen zijn eigen huisraad moest het ontgelden, ook de buren zouden doelwit zijn van de gegooide spullen. De politie rukte massaal uit en hield de man aan.
Dat ging niet zonder slag of stoot. Agenten zetten een schild in om zichzelf tegen de spullen te beschermen. De man hield ook een kraan urenlang open, waardoor een groot deel van het huis onder water staat. Ook de naastgelegen woning heeft waterschade. De brandweer pompt water uit de woning.

LUCHTBUKS

Uit de woning is een luchtbuks gehaald. Geen enkele meubel in het huis is intact gebleven. Een buurtbewoner vertelt dat de man al de hele week opmerkelijk gedrag vertoont. Zo liep de man gisterochtend in zijn onderbroek op straat en trapte hij later vaak tegen zijn auto aan.
Een woordvoerder van de politie kan op dit moment nog niks over het incident zeggen. De man is ziek en het is nog onduidelijk of hij terug mag keren naar zijn woning.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.