Instellingen

Wethouders trotseren Utrechtse triathlon

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse wethouders Paulus Jansen en Victor Everhardt hebben vanmiddag meegedaan aan de Triathlon Utrecht in de stad. Samen met gemeentelijk beleidsmedewerker Ellen Siegelaer deden zij mee aan de team-triathlon, waarbij elk teamlid een van de drie onderdelen aflegt.
Voor het evenement sprong Siegelaer in het water, om vervolgens 750 meter te zwemmen. Daarna nam wethouder Jansen de tijdrit op de fiets voor zijn rekening. Wethouder Everhardt sloot de triathlon af door de hardloopschoenen aan te trekken voor een run van 5 kilometer.
Jansen en Everhardt gingen vol goede moed van start. "Als je meedoet, wil je natuurlijk ook voor de dood of de gladiolen gaan, dus ik ha er hard in", zei Jansen voorafgaand aan de triathlon.
Uiteindelijk eindigde de gemeente Utrecht op de elfde plaats met een tijd van 1.24:12. "Het ging heerlijk en ik heb m'n best gedaan", zei Everhardt na afloop. Ook Stadsbelang Utrecht deed mee aan de triathlon en werd vierde.
"In de raadszaal delven wij het onderspit en zijn het de wethouders die controleren. Maar nu hebben wij de race gecontroleerd en zijn we de wethouders voor geweest", aldus het trotse raadslid Stephan Oost.

Utrechtse wethouders doen mee aan triathlon

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.