Reeën kunnen ecoduct Soesterberg nog steeds niet over

SOESTERBERG - Bijna een jaar na de feestelijke opening van het Boele Staal-ecoduct in Soesterberg kunnen reeën en herten er nog steeds niet overheen lopen. Er staat een hek dat pas later verwijderd kan worden.
De provincie bevestigt berichtgeving van De Telegraaf daarover. Het hek staat daar zodat mensen niet over het ecoduct heen kunnen. Fiets- en wandelpaden in de buurt moeten namelijk nog afgesloten worden.
De paden kunnen waarschijnlijk pas in het najaar worden afgesloten. Omwonenden zijn daar niet blij mee. Ook Defensie moet nog goedkeuring geven aangezien het ecoduct bij het militaire oefenterrein De Vlasakkers ligt.
Dat betekent dus dat het Boele Staal-ecoduct over de Amersfoortseweg (N237) minimaal een jaar niet in gebruik is. Het werd eind augustus 2016 geopend.

PVV

PVV-Statenlid René Dercksen is kritisch in De Telegraaf. "Niet alleen reeën kunnen er dus niet op, ook de zo gewenste edelherten niet. Wel mieren en muizen. Vele jaren zijn ze ermee bezig en dan nóg zijn er zaken niet geregeld."

PVV-politicus René Dercksen snapt niet dat het ecoduct na een jaar nog steeds niet helemaal in gebruik is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.