Kogelinslagen in ramen van monumentale Wintertuin Baarn

BAARN - In het Cantonspark in Baarn hebben onbekenden mogelijk schoten gelost op de monumentale Wintertuin. Het glazen gebouw lijkt volgens de beheerder door kogels te zijn getroffen. Schade aan een ruitje in een serredeur wijst er op dat de daders ook hebben geprobeerd om in te breken.
De kostbare vernielingen werden afgelopen week ontdekt en vanmorgen aan de gemeente Baarn gemeld, zegt beheerder Karen Sikkema tegen RTV Utrecht. Sikkema ontdekte woensdag al dat het ruitje gesloopt was. Vrijdagavond telde ze bij acht grote ramen van gehard glas in totaal 26 inslagen. Een van de ruiten is gebarsten. Het is nog niet duidelijk wat voor wapen is gebruikt.
De zogenoemde Wintertuin deed in de vorige eeuw dienst als plantkundig laboratorium van de Universiteit Utrecht en staat al jaren leeg. Onlangs werd bekend dat een evenementenbedrijf er een 'belevingscentrum' met escape rooms van gaat maken.
In het statige Cantonspark in Baarn zijn vaker vernielers actief. Dat leidde een paar weken geleden tot de roep om cameratoezicht. Sikkema verwacht dat als het monument weer wordt gebruikt het vandalisme zal afnemen, maar zegt dat de beveiliging van het gebouw nog wel een punt van zorg is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.