Jaar cel voor man die granaat in elektronicazaak gooide

© Danny Geubbelmans (Visser Electro)
VREESWIJK - De 21-jarige Amsterdammer die eerder dit jaar een handgranaat liet ontploffen in een elektronicazaak in Vreeswijk, moet een jaar de cel in. Zijn medeverdachte (ook 21) is vrijgesproken.
De man vernielde 's nachts de ruit van Visser Electro aan de Dorpsstraat en gooide vervolgens de handgranaat naar binnen. Het lukte hem niet binnen in de zaak te komen, maar de bom zorgde wel voor een enorme ravage in de zaak.
Naast de celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk moet de licht verstandelijk beperkte bommengooier ook een behandeling ondergaan en moet hij verplicht begeleid wonen. Ook moet hij 3.340 euro schadevergoeding betalen aan winkeleigenaar Danny Geubbelmans.

MEDEVERDACHTE

De kompaan van de granaatwerper zat in de vluchtauto met afgeplakte kentekenplaten. Volgens de rechter kan niet bewezen worden dat hij wist dat er een granaat gegooid zou worden. Hij is dus vrijgesproken.

EIS OM

Het OM eiste 2,5 jaar cel tegen de hoofdverdachte omdat hij het leven van de mensen die boven de elektronicazaak wonen in gevaar zou hebben gebracht. Maar volgens de rechter kan niet worden bewezen dat de explosie hun dood had kunnen betekenen.

Eigenaar Danny Geubbelmans kort na het ontploffen van de granaat: "Niet lekker wakker worden zo."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.