RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners camping Wildzicht mogen deze zomer blijven

LEERSUM - Bewoners van camping Wildzicht in Leersum hoeven voorlopig toch niet weg. Ze hebben uitstel gekregen tot 7 oktober en kunnen deze zomer dus blijven.

Van de gemeente Utrechtse Heuvelrug moesten ze deze week vertrekken. Volgens de gemeente ligt er veel troep en is permanente bewoning niet toegestaan. De bewoners stapten echter naar de rechter. Die besloot vanmiddag dat zij uitstel krijgen.

De rechter vindt wel dat het gemeentebestuur bevoegd is "handhavend op te treden tegen de permanente bewoning". Maar vanwege de "bijzondere omstandigheden" waaronder sommige bewoners verkeren moet er meer tijd komen om een andere woonruimte te zoeken. Ze krijgen daarbij hulp van vrijwilligersorganisatie Humanitas.


NIET ZO ERG

Burgemeester Frits Naafs zegt tegen RTV Utrecht het uitstel "niet zo erg" te vinden. "Want tijdens de rechtszitting is ons al de vraag gesteld of wij bereid waren om maatwerk te leveren. En toen hebben we aangegeven dat we daar ook voor open staan."

Hij hoopt dat bewoners van de camping niet meer denken dat de rechter hen daar laat wonen. "Want daar heeft de voorzieningenrechter gewoon een kraakheldere uitspraak over gedaan, dat wij namelijk gewoon bevoegd zijn om handhavend op te treden en de eigenaar ook mochten aanschrijven om dat terrein op te ruimen."


BEROEP

Mochten sommige bewoners toch nog in beroep willen, dan worden die zaken opnieuw behandeld op een zitting op 6 oktober 2017.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -