Instellingen

Weemoed in Utrecht door sloop Radboudtraverse

UTRECHT - De sloop van de Radboudtraverse bij Hoog Catharijne zorgt in Utrecht voor weemoed, maar het einde van de voetgangersbrug levert ook positieve geluiden op. Dat was vandaag de ervaring van ras-Utrechter Toni Peroni, die zelf warme gevoelens heeft aan de tijd waarin het winkelcentrum gebouwd werd.
"Ik heb meegemaakt dat Hoog Catharijne openging. Er kwamen toen veel Utrechters kijken om dat te zien. En nou wordt die Radboudtraverse gesloopt", vertelde Peroni, die voor RTV Utrecht een kijkje nam in het overdekte winkelcentrum.

"GOEDE ZAAK"

Peroni vroeg voorbijgangers en bezoekers van Hoog Catharijne wat ze van de
vinden. "Ik vind niet dat je vooruitgang kunt tegenhouden. Ze proberen er in ieder geval iets van te maken!", zei een vrouw tegen Peroni. "Ik vind het een goede zaak", voegde een ander hieraan toe.
De Utrechter nam ook een kijkje op de bouwplaats en sprak daar met de aannemer. "Hier was altijd een enorme drukte. Hier kwamen gemiddeld 25.000 bezoekers per dag." Maar nu is er niks meer van de drukte van toen terug te vinden en de aannemer geniet daarvan, zo zei hij tegen Peroni. "Mooi hé die stilte!"

JAREN ZEVENTIG

Peroni is benieuwd hoe het stationsgebied er uiteindelijk uit zal zien. Maar hij bleef vandaag vooral ook terugkijken naar de jaren zeventig, toen Hoog Catharijne gebouwd werd. "Het oude Hoog Catharijne zal nooit uit m'n hoofd verdwijnen!"
Vanwege de sloopwerkzaamheden is de Catharijnesingel in Utrecht de hele zomervakantie dicht.

Verslaggever Robert-Jan Booij in Utrecht is Wakker live vanaf de Catharijnesingel (I)
Verslaggever Robert-Jan Booij in Utrecht is Wakker live vanaf de Catharijnesingel (II)
"Ik heb meegemaakt dat Hoog Catharijne openging."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.