Baarnse 'bloedbroeder' Boudewijn Henny overleden

BAARN - Een van de hoofdpersonen in de geruchtmakende Baarnse moordzaak is overleden. Boudewijn Henny stierf vorige week maandag op 74-jarige leeftijd, meldt Elsevier Weekblad.
Boudewijn en zijn jongere broer Ewout werden, samen met hun vriend Hennie Werkhoven, als tieners veroordeeld voor de moord op de 14-jarige Theo Mastwijk uit Soest. Ze pleegden de moord thuis in de familievilla Huize Canton aan de Javalaan, waar ook levensverzekeraar Conservatrix gevestigd was. Het lichaam van de jongen werd een jaar later bij toeval ontdekt in een put op het landgoed.
Over de moord zijn diverse boeken en romans geschreven, waaronder 'Vriend van verdienste' door Thomas Rosenboom. In 2008 ging de film Bloedbroeders in première, die de mysterieuze zaak als uitgangspunt heeft. Wat zich in de periode voor de moord daadwerkelijk heeft afgespeeld is echter nooit met zekerheid vastgesteld. Het enige dat erover bekend is geworden, is dat de drie daders en het slachtoffer samen vijf weken lang bivakkeerden op de zolder van de villa.
De rechtszaak zorgde indertijd voor veel opschudding omdat Justitie de schatrijke verdachten een voorkeursbehandeling zou hebben gegeven. De broers namen uiteindelijk, na een jarenlange celstraf en tbs met dwangverpleging, de leiding in het familiebedrijf over. Eerder dit jaar werd Conservatrix op last van De Nederlandsche Bank verkocht, waardoor de familie Henny aan de kant werd gezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.