Evaluatie parkeerchaos in Lage Vuursche: "Zet pendelbusjes in!"

LAGE VUURSCHE - Baarn praat vandaag over parkeeroverlast in Lage Vuursche. Afgelopen Hemelvaartsdag liep het verkeer daar helemaal vast tijdens het festival Bier en Appelsap. Bewoners willen dat de gemeente maatregelen neemt om problemen voortaan te voorkomen.
Volgens de contactcommissie in Lage Vuursche is er vaker verkeersoverlast tijdens festivals. "Het ging al eerder mis. Het zit hem vooral in de enorme hoeveelheid mensen die via sociale media worden opgeroepen naar een festival te komen. Auto's en fietsen worden dan op plekken gezet die daar niet voor bedoeld zijn. Het wordt dan één grote chaos", zei voorzitter Hans Geurtsen vanochtend op Radio M Utrecht.

PARKEERWACHTERS

Geurtsen begrijpt dan ook niet dat er problemen konden ontstaan rondom Bier en Appelsap. "De eerste keer kan je je dat voorstellen. We hebben er toen over gesproken en dan ga je er vanuit dat het opgelost wordt. Maar uiteindelijk stonden er de keer erop drie parkeerwachters, die daar met de handen in het haar zaten."
Volgens Geurtsen had de chaos voorkomen kunnen worden. "In Paleis Soestdijk kwamen afgelopen week ook tienduizenden mensen af op een festival en daar waren geen problemen. Je moet het dus goed organiseren!"

PENDELBUSJES

Een oplossing ligt dan ook voor gemakkelijk voor handen, denkt Geurtsen. "Er is meer dan genoeg particulier terrein in Lage Vuursche. De eigenaren willen vaak best parkeerplaatsen regelen, dus ga met ze in contact. Of regel pendelbusjes naar verder gelegen terreinen."
De evaluatie op het gemeentehuis van Baarn is nu nog besloten, maar binnenkort wordt er met de ondernemers in het dorp gesproken.

SIKKENEURIG

Geurtsen hoopt in ieder geval dat de situatie snel verbetert. "Mensen worden er een beetje sikkeneurig van. Als het nou een keer gebeurt, maar dat is niet het geval!"


"Het ging al eerder mis"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.