'Woningovervallers' Woerden blijken insluipers, weggejaagd door kordate bewoner

WOERDEN - De woningovervallers in Woerden van vannacht blijken bij nader inzien ongewenste indringers. De politie heeft vanmorgen de lezing van het incident bijgesteld. De mannen werden door de bewoner betrapt en door hem naar buiten gewerkt.
De bewoner bevestigt aan RTV Utrecht dat hij rond 3.00 uur in de woonkamer zat, toen hij hoorde dat de verdachten via de achterdeur binnenkwamen. Hij liep er direct heen om ze weg te sturen. Nadat hij werd bedreigd, liepen de gemoederen op.

TABLET

De verdachten sloegen uiteindelijk op de vlucht voor de schreeuwende bewoner. Volgens de politie hebben ze een tablet meegenomen. Ondanks de inzet van onder meer een politiehelikopter zijn de verdachten nog niet gevonden.
Het gaat om twee mannen van zo'n 20 jaar oud met een tenger postuur. Ze zijn ongeveer 1,75 meter lang en vermoedelijk blank. De ene man droeg donkere kleren. De ander had een lichtgrijs jasje aan. Hij liep met soepele tred en sprak accentloos Nederlands.

GROTE HUIZEN

De Oudelandseweg, waar de insluipers hun slag sloegen, is een drukke verkeersweg waar grote huizen staan. Een buurtgenoot zegt dat er de laatste jaren vaker dieven zijn gesignaleerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.