Jonge Amersfoortse vluchtelingen leren dansen en musiceren

AMERSFOORT - Jonge vluchtelingen in Amersfoort doen deze week mee aan workshops op het gebied van theater, dans en muziek. Jongeren uit onder meer Syrië kunnen zo hun verhaal vertellen en hun talenten ontwikkelen. Het is een initiatief van onder meer Femke Wassenaar, een leerlinge van 't Hooghe Landt College.
Wassenaar vertelde vanochtend op Radio M Utrecht dat ze hoopt dat de vluchtelingen ook met niet-vluchtelingen in contact komen. "De Jongerenkunstweek is niet alleen voor vluchtelingen, maar ook voor andere Amersfoorters. Ik hoop dat ze samen vriendschappen sluiten en niet alleen kijken naar het verleden, maar ook naar hun toekomst. Dus dat ze lekker aan de slag gaan met kunst."

ASIELZOEKERSCENTRUM

Volgens Wassenaar is het niet vanzelfsprekend dat de jonge vluchtelingen zomaar andere leeftijdsgenoten ontmoeten. "Het is natuurlijk een specifieke doelgroep. Het is moeilijk voor ze om in contact te komen met jongeren die niet in een asielzoekerscentrum wonen."
De organisatie doet er dan ook alles aan om de ontmoeting tussen de verschillende jongeren te stimuleren. "Ze volgen allemaal workshops en komen daardoor in verschillende groepjes. Als dat de eerste dag vooral met mensen is in het asielzoekerscentrum, dan is dat niet erg. Uiteindelijk zullen ze ook andere jongeren ontmoeten", zei Wassenaar in Utrecht is Wakker tegen presentator Richard Grootbod.

EINDVOORSTELLING

De workshopweek eindigt uiteindelijk met een grote eindshow, waar alle deelnemers aan meedoen. "Ze kunnen kiezen uit onder meer decorbouw, circus of theater. De leerlingen kunnen voor een specialisatie gaan van een kunstdiscipline die ze leuk vinden. Die act wordt uiteindelijk gebruikt in de eindvoorstelling."


"Ze gaan samen lekker aan de slag met kunst"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.