Instellingen

Leusdense fotograaf laat tas met dure camera in de trein staan

LEUSDEN - Fotograaf Albert Dros uit Leusden zit met een flinke kater. Hij heeft zijn tas met dure camera-apparatuur in een trein laten staan. Dros kwam terug vanuit Oostenrijk, waar hij een foto-opdracht had. Die foto's is hij ook kwijt.
Dros was erg moe toen hij in Amersfoort uitstapte, zo vertelde hij vanochtend tegen RTV Utrecht. "Ik dacht even niet goed na. Ik kwam vanaf Schiphol met de trein en had best veel spullen bij me. Koffers, plastic zakken en dus die cameratas. Ik was vrij moe en had die camera bovenop een rek gelegd. Maar ik liep vervolgens de trein uit zonder die tas."

OMGEKEERD

De Leusdenaar kwam gelijk in actie toen hij merkte dat hij z'n cameratas niet bij zich had. "Toen ik buiten de trein was, bedacht ik dat ik m'n tas niet bij me had en ben ik gelijk omgekeerd. Maar de trein reed toen al weg."
Dros raakte in eerste instantie in paniek. "Er zitten toch veel persoonlijke spullen in die tas. En die camera is ook best veel waard", zei hij tegen verslaggever Dennis van Ommeren. "Het is niet te beschrijven wat er in je omgaat. Je kan niet meer helder omgaan met wat er gebeurd is. De eerste minuut wist ik niet wat ik moest doen", ging Dros verder.

GEWACHT

Dros heeft geen idee waar z'n camera nu is. "Ik denk echt dat iemand hem heeft meegenomen. Die trein rijdt van Amersfoort naar Amersfoort Schothorst en weer terug. Ik heb daar op gewacht, maar toen was hij al weg."
Dros heeft naar eigen zeggen alles gedaan om z'n camera terug te krijgen. "Het is al veel gedeeld via Facebook. Het is nu te hopen dat iemand wat ziet of dat degene die de camera heeft meegenomen deze nog inlevert."

SERIENUMMERS

De fotograaf denkt dat de dief maar weinig met de camera kan. "Alle serienummers zijn bekend. Dus hopelijk kan de dader zo nog getraceerd worden."
Uiteindelijk baalt Dros er vooral van dat het in Oostenrijk gemaakte werk weg is. "Want het waren best wel mooie foto's!", besluit hij.

"Ik raakte best wel in paniek"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.