Instellingen

Vissteiger Toon (94) wordt 'bejaarden-proof'

De visplek voor Toon moet er ongeveer zo uit gaan zien.
De visplek voor Toon moet er ongeveer zo uit gaan zien. © Sportvisserij Nederland
UTRECHT - Een houten, gelijkvloerse steiger met speciale inkepingen voor je hengel. Zo gaat de visplek voor bewoners van het Utrechtse verzorgingstehuis Huis aan de Vecht eruit zien. Dat hebben de ouderen te danken aan de 94-jarige Toon van der Straten, die vorige week in actie kwam.
Van der Straten was te zien in een reportage van RTV Utrecht. Hij vist al zijn hele leven, maar deze hobby moet hij stopzetten omdat de visplek bij het verzorgingstehuis te gevaarlijk is. "Je valt hier zo in het water, daar moet wat aan gebeuren".

STIMULEREN

Sven Bosschaart is de eigenaar van een hengelsportwinkel en zag de oproep van de hengelaar. "Ik wil de vissport stimuleren, ook bij ouderen. Dus we gaan die veilige steiger realiseren", vertelt Bosschaart.
Even leek het erop dat Van der Straten lang op een vergunning moest wachten, maar de gemeente gaat akkoord zolang de steiger niet over het water komt te hangen.

MINDERVALIDEN

"We maken de visplek op het asfalt, met een hek er omheen zodat mindervaliden er niet in kunnen vallen", vertelt Bosschaart. Er komt schot in de zaak, want vandaag meten twee hoveniers de maten op. "Als de planken geleverd zijn, kan de steiger al in een dag gebouwd worden".


"We gaan een veilige steiger realiseren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.