Meer controle bij werkzaamheden op onveilige Hessenweg

ACHTERVELD/STOUTENBURG - Politie gaat scherper controleren op de Hessenweg tussen Achterveld en Stoutenburg. Dat doen de agenten op verzoek van de gemeente Leusden, die constateert dat er door wegwerkzaamheden onveilige situaties ontstaan.
Volgens de gemeente komt het regelmatig voor dat automobilisten de tijdelijke verkeerslichten negeren. Ook zijn er bestuurders die de wachtrij omzeilen via het fietspad, of te hard rijden langs de plekken waar wegwerkers aan de slag zijn.
"De gemeente begrijpt de frustratie van het langdurige oponthoud door de werkzaamheden", aldus een woordvoerder. "Maar het mag niet zo zijn dat de veiligheid van mensen in gevaar komt. De gemeente verzoekt de automobilisten dan ook mee te werken aan een veilige constructie en zich te houden aan de verkeersregels."
De reconstructiewerkzaamheden duren nog tot het eind van het jaar. Door de maatregelen moet de verkeersveiligheid worden vergroot. Op de Hessenweg hebben de afgelopen jaren vele ernstige ongevallen plaatsgevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.