Instellingen

Politie zoekt tips schietincident Breukelen

© Michiel van Beers
BREUKELEN - De politie is in verband met het schietincident in Breukelen vorige week op zoek naar getuigen. Ook zoekt de politie aanwijzingen die kunnen leiden naar de auto waar de dader in reed.
Gisteravond besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. De politie is op zoek naar de dader, die nog altijd voortvluchtig is.
Vrijdag 7 juli werd de 30-jarige Jaïr Wessels, een bekende van de politie, op klaarlichte dag neergeschoten. In de chaos die vervolgens ontstond, wist de schutter te ontkomen in een zwarte Seat Leon met kenteken 83-RRG-3.
Rond 15.30 uur werd de auto gevonden aan de Slotlaan in Loenersloot. De daders zijn vermoedelijk met een andere wagen verder gereden.

NICOLAAS BEETSSTRAAT

De Seat blijkt op 21 juni al te zijn meegenomen vanaf de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht. De politie vraagt zich af of er mensen zijn die iets van de diefstal hebben gezien, en of mensen de bewuste auto hebben gezien tussen 21 juni en het moment van de aanslag.
Naast tips over de bewuste auto, is de politie ook op zoek naar getuigen van het schietincident zelf. Omdat het op een parkeerplaats gebeurde, vermoedt de politie dat er mensen met dashcams beelden hebben opgenomen.
"De beelden kunnen zonder problemen rechtstreeks worden upgeload", aldus de politie in Opsporing Verzocht. Vanmiddag besteedt Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak op RTV Utrecht.
Naar aanleiding van de uitzending heeft de politie zeker tien tips binnen gekregen. Jacqueline van Houten van de Politie Midden-Nederland laat weten nog niet inhoudelijk op de tips die naar aanleiding van Opsporing Verzocht zijn gemeld in te kunnen gaan. "Ze worden onderzocht. Misschien levert Bureau Hengeveld vanmiddag nog meer op."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.