Instellingen

Natte bedoening in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De regen komt vanochtend met bakken uit de hemel, maar vooralsnog heeft dat niet tot grote problemen geleid. Wel was de ochtendspits een stuk drukker dan normaal, onder meer op de A1 tussen Amersfoort en Hengelo vanwege een ongeluk. Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid op de weg.
Hoewel het waarschijnlijk nog wel even blijft regenen, kan vandaag nu al worden bijgeschreven als natste julidag in zeventien jaar. Bij in ieder geval achttien KNMI-meetstations viel minstens 20 millimeter regen. Sinds het aantal meetstations op het huidige aantal staat, is het niet eerder voorgekomen dat in de maand juli op zo veel locaties
zo veel neerslag viel, zo meldt Weerplaza.

WOERDEN

Kampeerders hadden het vannacht zwaarder omdat het bijna de hele nacht geregend heeft. Ook op camping Batenstein in Woerden is het een troosteloze bedoening, vertelt campingbaas Ineke Hodes. "Mensen lopen met paraplu's en hebben kaplaarzen aan, zitten dik in de kleren en je ziet mensen die in de regen hun tentjes afbreken."
Niet iedereen laat zich weerhouden door de nattigheid. "Er zijn ook gasten die met poncho's aan op de fiets stappen en doorgaan. Anderen boeken in de trekkershut een extra nacht om zich niet helemaal te laten verregenen vandaag."

VINKEVEEN

De
is vanochtend ook nat begonnen. Vier kramen zijn ingestort door de regen. Toch zijn veel marktkooplui wel komen opdagen. De markt met 120 kramen duurt vandaag tot 21.00 uur.
Verslaggever Marco Geijtenbeek is voor het programma UIT! op de Jaarmarkt aanwezig. Vanochtend deed hij in de regen live verslag via Facebook. Bekijk het verslag hier terug. Het programma UIT! is zondagavond te zien op RTV Utrecht.
De verwachting is dat het na twee uur ophoudt met regenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.