Instellingen

OM wil 2 miljoen afpakken van henneptelers Rhenen

RHENEN - Het OM wil bijna twee miljoen euro afpakken van acht mannen die eerder veroordeeld werden voor grootschalige hennepteelt in Rhenen. De groep had in totaal dertien hennepkwekerijen in meerdere gemeenten. In de kwekerijen waren vaak illegale en risicovolle elektriciteitsaansluitingen aangelegd.
De mannen vormden een criminele organisatie en werden in 2014 veroordeeld vanwege het kweken van hennep en het witwassen van de verdiensten van honderden kilo's hennep. De officier van justitie kondigde toen aan de criminele winsten te willen afpakken.
Het totale bedrag is berekend op basis van het aantal oogsten van de kwekerijen. Dit komt volgens het OM neer op 1.965.099,09 euro. De hoofdverdachte die een leidinggevende rol had, moet van het OM 20 procent van dit bedrag betalen. Vijf andere leden moeten elk 15 procent betalen, aan twee loopjongens wordt een bijdrage van elk 2,5 procent geëist.
Om zeker te zijn dat het bedrag ook daadwerkelijk wordt betaald, werd bij eerdere doorzoekingen in 2013 al beslag gelegd op auto's, boten, onroerend goed en grote hoeveelheden contant geld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.