Instellingen

Chaos bij knooppunt Rijnsweerd door geschaarde vrachtwagen

UTRECHT - Verkeer bij de verbindingsweg van de A28 vanuit Amersfoort naar de A27 richting Breda ondervindt veel hinder na een geschaarde vrachtwagencombinatie. De VID laat op Twitter weten dat het bergen "nog langer gaat duren".
Eerder werd gemeld dat de weg rond 16.00 uur vrijgegeven zou worden. Tijdens het bergen werd echter een portaal met matrixborden geraakt, waardoor de problemen op de weg voorlopig nog niet over zijn.

ONGELUK

Het ongeval gebeurde vanochtend bij het knooppunt Rijnsweerd rond 11.30 uur. De vrachtwagen reed op de verbindingsweg, toen na een hobbeltje zijn trailer uitbrak. De combinatie was niet meer te houden en ging over de vangrail.
De chauffeur kon zonder kleerscheuren uit de cabine komen en is ongedeerd. Bij het ongeval zijn geen andere voertuigen betrokken.

FILE

Door het ongeluk en de berging is een lange file ontstaan. Rond 14 uur was die opgelopen tot meer dan 10 kilometer. De vertraging is volgens de VID meer dan een uur. Omrijden vanaf de A1 via Ede of Hilversum zou sneller zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.