Instellingen

Drukte in dierenasiels komt op gang door zomervakantie

AMERSFOORT - De zomervakantie is in volle gang, maar dat betekent niet voor iedereen een rustige tijd. Dierenasiels verwachten weer veel dieren op te vangen.
Het dierenbeschermingscentrum in Amersfoort krijgt iedere zomer zo'n 200 kittens binnen. Het gaat meestal niet om gedumpte beestjes. "Helaas lopen er nog veel ongecastreerde katten rond en dat zorgt voor een geboortegolf in de zomer", vertelt locatiemanager Andrea Lokhoff.
Het aantal konijnen dat hier wordt opgevangen is wel kleiner dan vorig jaar. Of er sprake is van een trend durft Lokhoff nog niet te zeggen. "Wellicht worden mensen beter voorgelicht voordat ze besluiten een konijn aan te schaffen". Ze wijst erop dat een konijn nooit alleen, maar samen met een ander konijn gehouden moet worden.
Niet alleen bij huisdieren maar ook voor vogels is het flink aanpoten. Vooral omdat diverse vogelopvangen in onze provincie de toevoer na het broedseizoen niet aankunnen. "We gaan de hokken buiten vergroten waardoor we meer capaciteit krijgen", zegt Marit Quik van Stichting DierenZorg Eemland. Door het sluiten van de grote vogelopvang in Woudenberg is de nood dit jaar erg hoog.
Wie geen oppas kan vinden of de hond of kat niet mee op vakantie kan nemen, kan ook terecht bij een van de dierenpensions in de provincie.

Zomerdrukte in dierenasiel Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.