Getuige in zaak-hotelliquidatie spreekt zichzelf tegen

ZEIST - De Fransman Abderrahim A. die eerder 12 jaar cel kreeg vanwege zijn betrokkenheid bij een hotelliquidatie in Zeist, heeft een tegenstrijdige verklaring afgelegd tijdens de rechtszaak tegen twee andere betrokkenen in de zaak.
Dit voorjaar tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen A. verklaarde hij dat de wapens bij de mislukte drugsdeal geregeld waren door Mohamed M. Vandaag zei A. dat niet M., maar hijzelf de wapens geregeld had.

OPMERKELIJK

De tegenstrijdige verklaring is opmerkelijk omdat het Gerechtshof zich in een hoger beroep nog over de zaak van A. moet buigen. Deze cassatie is bovendien door hem zelf aangevraagd.
De twee Franse mannen Mohamed M. en Rabah K. stonden vandaag voor de rechter omdat ze volgens het OM betrokken zijn bij de dodelijke schietpartij in 2015 na een mislukte drugsdeal. Daarbij werd een Colombiaan geliquideerd. M. wordt doodslag ten laste gelegd, K. zou de smokkel van de twintig kilo cocaïne hebben voorbereid.

GOEDE HARMONIE

De drie Franse mannen kwamen op 2 juni 2015 naar Hotel Steyn in Zeist. Ze hadden daar een ontmoeting met een aantal Colombianen voor een drugsdeal. De twee groepjes kenden elkaar, want ze hadden elkaar al eerder ontmoet en dat verliep toen in goede harmonie.
Maar deze keer ging het mis. De drie Fransen ontdekten dat de Colombianen hen nepdrugs leverden. Een Colombiaan zou met een bivakmuts op uit de badkamer zijn gekomen, terwijl hij een geweer in de hand had. Vervolgens schoot de Fransman Abderrahim A. deze Colombiaan dood.
Morgen komt het Openbaar Ministerie met een eis tegen de twee verdachten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.