Instellingen

Celstraffen tot 14 jaar geëist in zaak hotelliquidatie Zeist

ZEIST - Het OM wil dat de Fransman Mohamed M. veertien jaar de cel in gaat voor zijn betrokkenheid bij een mislukte drugsdeal in een hotel in Zeist, waarbij een Colombiaan werd geliquideerd. Medeverdachte Rabah K. hoorde een celstraf van drie jaar tegen zich eisen.
De twee Fransmannen stonden gisteren terecht in de rechtbank van Utrecht. De officier van justitie vindt dat M. medeverantwoordelijk is voor de dood van de Colombiaan. Ook beschuldigt het OM hem van afpersing en wapenbezit. K. wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor het voorbereiden van de cocaïnedeal.
Een derde betrokkene, de Fransman Abderrahim A. werd eerder veroordeeld tot 12 jaar celstraf omdat hij had geschoten. Hij was hoofdverdachte in de zaak.

DRUGSDEAL

De
vond plaats op 2 juni 2015 in een appartement van het Steyn Hotel. De drie Fransen en twee Colombianen hadden daar afgesproken. Tijdens de afspraak ontdekten de Franse mannen dat de Colombianen hen nepdrugs leverden, waarna de situatie escaleerde. Een van de Colombianen zou met een bivakmuts op uit de badkamer zijn gekomen met een wapen. Daarna schoot A. deze Colombiaan dood.
De veroordeelde A. legde gisteren een tegenstrijdige verklaring af in de rechtbank. Tijdens zijn eigen inhoudelijke behandeling zei hij dat de wapens bij de mislukte drugsdeal geregeld waren door Mohamed M.; gisteren zei hij dat niet M., maar hijzelf de wapens geregeld had.
De verklaring is opvallend omdat het Gerechtshof zich in een hoger beroep nog over de zaak van A. moet buigen. Deze cassatie is bovendien door hemzelf aangevraagd. "Na deze tegenstrijdige verklaring tijdens de inhoudelijke behandeling gaf de officier van justitie aan tijd nodig te hebben om na te denken", aldus verslaggever Anita Sara Nederlof die de zaak deze week op de voet volgt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.