Utrecht kleurt oranje tijdens EK vrouwenvoetbal

UTRECHT - De Domtoren en de rest van de stad kleuren de komende weken rood, wit, blauw en oranje. De tijdelijke restyling heeft alles te maken met het EK vrouwenvoetbal, dat zondag van start gaat in de Galgenwaard. Het bedrijf dat de verlichting verzorgt laat weten dat het de lampen ophangt op verzoek van de gemeente Utrecht.
De KNVB pakt flink uit rond het EK. Zo is er een Oranjeparade van de Neude naar stadion de Galgenwaard. "We gaan uit van drukte, het is de opening van het grootste EK ooit gehouden en de eerste thuiswedstrijd van onze leeuwinnen."
Ook op de Neude is vanalles te doen: horecagelegenheden hebben het plein helemaal in oranjesferen gebracht. "Gedurende de voorrondes blijft die fanzone staan. We zenden ook de wedstrijd van Nederland uit, maar ook de wedstrijden die in Utrecht gespeeld worden", vertelt Sidney Rubens die namens de horeca een steentje heeft bijgedragen.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN

De stad neemt ook preventieve veiligheidsmaatregelen. Zo kondigde burgemeester Van Zanen
aan dat er in de buurt van de stadions extra strenge controles plaatsvinden. Ook mag de politie preventief fouilleren.
Van 16 juli tot en met 6 augustus doen er in totaal zestien teams mee aan het sportevenement, waaronder het Nederlandse dameselftal. Zondag is de eerste wedstrijd in de Galgenwaard. Nederland speelt dan tegen Noorwegen.

Oranjegekte in Utrecht vanwege EK Vrouwenvoetbal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.