Actie sluiting huisartsenpost: Woerdenaren doen er een schepje bovenop

WOERDEN - De petitie voor het behoud van de huisartsenpost in Woerden is al meer dan 4200 keer getekend. Maar dat is voor de initiatiefnemers niet genoeg. Ze gaan de komende tijd extra actie voeren om in totaal zo'n 10.000 handtekeningen te kunnen ophalen.
De actievoerders zijn nog steeds verbolgen over de voorgenomen sluiting van de spoedeisende eerste hulp en huisartsenpost in hun stad. "We willen met flyers nog meer bekendheid geven aan de petitie. Ook hebben we grote posters waarmee we de markten op gaan en op straat gaan staan. En er zijn petitielijsten die we bij de bibliotheken en gemeentehuizen leggen."
Met alle handtekeningen hopen ze het tij nog te kunnen keren. "Met de minstens tienduizend handtekeningen gaan we naar de zorgverzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit, huisartsen en de
bestuurders van het Antonius ziekenhuis. Ze verwijzen allemaal naar elkaar voor wat betreft de verantwoordelijkheid van de afbraak van de gezondheidszorg in en rondom Woerden, maar niemand
voelt zich verantwoordelijk."
Vanuit de Woerdense politiek is er steun voor het initiatief. Raadsleden vinden ook dat de gezondheidszorg in hun gemeente te veel wordt uitgekleed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.