Instellingen

Nieuwegeiners willen uitzicht op Museumwerf Vreeswijk terug

Buurtbewoners zien deze zwarte schermen liever verdwijnen.
Buurtbewoners zien deze zwarte schermen liever verdwijnen. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
Buurtbewoners zien deze zwarte schermen liever verdwijnen.
Buurtbewoners zien deze zwarte schermen liever verdwijnen. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
NIEUWEGEIN - Omwonenden van Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein bieden vandaag een petitie aan tegen de grote schermen die op de werf zijn geplaatst. De schermen beletten volgens de honderd ondertekenaars het zicht op de plek waar historische schepen worden opgeknapt.
De schermen werden recent geplaatst omdat andere omwonenden juist last hadden van de werkzaamheden. De initiatiefnemers van de petitie willen de renovaties aan de historische schepen op de werf juist kunnen zien en daarom werd er een handtekeningenactie gestart.
"Museumwerf is een werkend museum, maar er zijn een paar bewoners die er last van hebben. Ze zijn bang van het licht van het lassen en ze vinden dat er herrie is op de werf", vertelt omwonende Lydia Kroeze. "Maar 80 procent van de tijd gebeurt er niets." Volgens Kroeze gaat het om maar zeven mensen die hinder ervaren.
Omwonenden die juist blij zijn met de schermen, wilden niet reageren op de handtekeningenactie van andere omwonenden. De petitie wordt vandaag aangeboden aan wethouder Martijn Stekelenburg.

"Nieuwegeiners willen uitzicht terug"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.