Instellingen

Verwachte pandadrukte Ouwehands blijft uit

RHENEN - De verwachte drukte bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen vanwege de komst van twee reuzenpanda's lijkt in de eerste zes weken uit te blijven. Het maximale aantal bezoekers van 10.000 werd op vier dagen bijna gehaald. Op andere dagen was het rustiger.
Meestal is het volgens directeur Robin de Lange gezellig druk. In twee weekeinden was het 'serieus druk'. Op een druilerige dag zoals vrijdag blijft de massa thuis.

VERWACHTEN

Ouwehands verwachtte grote drukte en legde daarom een extra parkeerplaats aan. Ook moesten bezoekers kaartjes reserveren om het park in te komen. Hoewel de extra parkeerplekken niet vaak nodig waren, is De Lange heel tevreden over de eerste tijd met reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen. "Wij wisten vooraf niet wat we konden verwachten."
De panda's uit China maken het goed. Ze groeien volgens de dierentuin als kool en smullen van de Nederlandse bamboe. "Dat is een teken dat zij zich happy voelen." Ook over de omzet is De Lange tevreden. Als over vijftien jaar - wanneer de leenpandas weer teruggaan naar China - het park nog bestaat en jaarlijks een miljoen dollar aan speciale pandaprojecten is gedoneerd, is hij een gelukkig man.

PANDAGEKTE

De winkeliers van Rhenen maakten zich op voor pandagekte, maar ook zij zien de drukte al snel afnemen. "We hadden eigenlijk verwacht dat er veel problemen zouden komen met het verkeer, maar dat valt reuzemee. Het gaat dus hartstikke goed", zegt er een.
Een andere ondernemer denkt dat er vooraf misschien wel te veel drukte om de panda's is gemaakt. "Misschien ontwijken mensen Rhenen daarom ook wel." Dat laatste herkent de directeur van Ouwehands wel. "Het zou kunnen dat mensen nog even wachten, maar de panda's blijven hier nog 15 jaar. Dus er is zeker nog kans om ze te komen bekijken!"

"Wij wisten vooraf niet wat we konden verwachten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.