Instellingen

Dikkertje Dap te zien op het NFF

Een fragment uit de film.
Een fragment uit de film. © Lemming Film
UTRECHT - Op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht gaat een film over Dikkertje Dap in première. De film is gebaseerd op het liedje over Dikkertje Dap, die op de trap staat samen met de giraf.
"De film gaat over Dikkertje Dap en zijn beste vriend Raf, een giraf die op dezelfde dag is geboren als hijzelf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen", schrijft het NFF.
Het liedje is Nederlands cultureel erfgoed en het NFF is dan ook blij dat de nieuwe film te zien in tijdens het festival. "Trots zijn we. Van versje tot film; Annie M.G. Schmidt is een onovertroffen verteller. Met Dikkertje Dap laten cast en crew het vermogen van filmfantasie zien."
In de film speelt onder meer de Utrechtse acteur Martijn Fischer mee. Hij vertolkt de rol van opa. Liam de Vries is Dikkertje Dap. De regie van is in handen van Barbara Bredero, die onder meer bekend is van de eerste drie Mees Kees verfilmingen.
Het filmfestival begint woensdag 20 september.

Dolores Leeuwin vertelt over haar rol in de film Dikkertje Dap die zondag in première gaat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.