Instellingen

Groot onderhoud: nieuw asfalt op provinciale wegen

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Een aantal provinciale wegen in de regio worden vanaf komende maand stevig onder handen genomen. Volgens de provincie gaat het om ruim acht kilometer asfalt dat aangepakt moet worden en liggen de wegvlakken verspreid over de hele provincie.
De wegen die (deels) vernieuwd worden liggen in de gemeenten De Ronde Venen (N201), Woerden (N204), Utrechtse Heuvelrug (N225 en N227), Soest (N413) en Amersfoort (N199).

VERKEERSVEILIGHEID

Volgens de provincie is het belangrijk dat de klus geklaard wordt. "De provincie Utrecht voert jaarlijks onderhoud uit aan de provinciale wegen en fietspaden ten behoeve van de verkeersveiligheid en het wegcomfort. Ieder jaar zijn verschillende wegvakken aan de beurt, omdat de deklaag dan versleten is."
Asfalt gaat volgens de provincie gemiddeld 15 jaar mee. "Maar hoe lang het asfalt precies meegaat, is onder andere afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid verkeer. Asfalt slijt harder als er veel vrachtverkeer overheen rijdt. Ook op kruispunten krijgt het asfalt het zwaar voor de kiezen, omdat daar veel 'wringend' verkeer is dat zich in verschillende richtingen verplaatst."

WEGFREZEN

Het groot onderhoud is al met al een flinke klus. "Het werk bestaat meestal uit het wegfrezen van asfalt en het opnieuw asfalteren. De werkzaamheden per wegvak zijn meestal binnen een week uitgevoerd."
Toch zal het verkeer last krijgen van de onderhoudswerkzaamheden. "Bij de onderhoudswerkzaamheden streeft de provincie ernaar om de hinder voor het verkeer en de omgeving zo kort en beperkt mogelijk te laten zijn. Om die reden worden de werkzaamheden vaak 's avonds, 's nachts en in de weekenden uitgevoerd. Er is dan minder verkeer op de weg en de aannemer kan sneller en veiliger werken", schrijft de provincie.

OMWONENDEN

Omwonenden en weggebruikers worden nog geïnformeerd over de werkzaamheden en de gevolgen ervan voor het verkeer en de omgeving.
De werkzaamheden moeten eind november klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.