Nederlandse sporters maken zich klaar voor World Dwarf Games

SOEST - Vivienne Voorn uit Soest traint extra hard deze dagen. Ze moet in topvorm zijn want over drie weken reist ze met haar team af naar Canada voor een bijzonder toernooi: de World Dwarf Games.
De World Dwarf Games is een sportevenement speciaal voor kleine mensen. Vivienne is vijftien jaar oud en 1 meter 32 lang. Ze kijkt heel erg uit naar het toernooi. "Dat je allemaal klein bent, is natuurlijk super vet. Dat je niet de enige bent, maar dat er heel veel zijn. Dat is super cool."
De badmintonster uit Soest mag dan wel kleiner dan gemiddeld zijn, maar aan ambitie geen gebrek. Stiekem droomt ze wel van een eerste plek. "Ik ben drie keer kampioen geworden met badminton. Maar ja natuurlijk niet te hard zeggen..."
Naast de sportieve prestaties verwacht Vivienne ook veel gezelligheid. Ook haar vader verwacht dat het toernooi in dat opzicht een mooie ervaring wordt voor zijn dochter. "Ze zijn daar eigenlijk allemaal op gelijke hoogte. Dat geeft het een extra dimensie."
In totaal doen zo'n vierhonderd internationale atleten mee aan het toernooi dat van 4 tot en met 12 augustus gehouden wordt. Het is de zevende editie van het evenement.

Vivienne Voorn uit Soest doet in augustus mee aan de World Dwarf Games

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.