Instellingen

Deze week in het nieuws: postbezorger gespiest en IS roept op tot een aanslag

PROVINCIE UTRECHT - Een nare val voor een postbezorger van PostNL in Nieuwegein: de vrouw wilde vorig weekend vermoedelijk over een hek stappen, toen ze viel. De punt van het hek spieste door haar onderbeen. Dit nare nieuws werd het best gelezen bericht bij RTV Utrecht van afgelopen week.
Ook de oproep van IS om een aanslag te plegen tijdens het EK Vrouwenvoetbal en onze liveblog over de wedstrijd Valletta - FC Utrecht werden goed gelezen. Een overzicht.
1. Postbezorger in Nieuwegein door punthek gespiest
Een bijzondere melding voor de hulpdiensten in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg, vorige week zaterdag. Een vrouw zat met haar been vast op een hek met punten. De vrouw, een postbezorger van PostNL, kwam waarschijnlijk ten val toen ze over het hek wilde stappen. Hulpdiensten wisten de vrouw uit haar hachelijke situatie te bevrijden.
De vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis. Politieagenten hebben de resterende brieven in de wijk bezorgd. Een andere postbezorger liet aan RTV Utrecht weten dat hij eerder al geklaagd heeft over de punthekken. Volgens de anonieme postbode viel hij er onlangs zelf ook bijna in.
2. IS roept op tot aanslag in stadion Galgenwaard
Islamitische Staat (IS) zou terroristen opgeroepen hebben om een aanslag te plegen op stadion de Galgenwaard in Utrecht tijdens het EK vrouwenvoetbal. Dat meldt SITE Intelligence Group, een non-profitorganisatie die online activiteiten van jihadisten in de gaten houdt. Het doel zou de wedstrijd tussen Engeland en Schotland zijn op 19 juli.
Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding is er geen sprake van een concrete dreiging. Desondanks heeft burgemeester Van Zanen besloten extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo worden in de omgeving van evenementen straten afgesloten voor het verkeer, mag de politie preventief fouilleren en bij de ingang van stadion Galgenwaard wordt extra streng gecontroleerd.
3. Liveblog: Vallette - FC Utrecht 0-0
FC Utrecht trapt het seizoen 2017/2018 vroeg af met de wedstrijden in de tweede voorronde van de Europa League. Over twee wedstrijden moet de FC afrekenen met het Maltese Valletta FC. In de eerste wedstrijd, afgelopen donderdag, lukt het FC Utrecht niet om te winnen. Op het hobbelige veld heeft de ploeg van Erik ten Hag moeite om het spel te maken, valt te lezen in ons liveblog.
Volgende week donderdag treffen FC Utrecht en Valletta elkaar weer. De wedstrijd wordt gespeeld in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. Stadion Galgenwaard wordt dan het EK vrouwenvoetbal gespeeld. De ploeg van Erik ten Hag moet winnen om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.