Bekende Kamerikse slager stopt, ook varkens Markus en Lucas met pensioen

KAMERIK - Slager Zwetsloot heeft altijd aanspraak als hij met zijn varkens Markus en Lucas door zijn woonplaats Kamerik loopt. Maar vandaag maakte het bekende trio voor het laatst hun ronde. De slager gaat met pensioen en Markus en Lucas vertrekken naar Het Beloofde Varkensland.
Zwetsloot heeft een bijzondere band met de twee varkens die hij zelf groot bracht. Zo springt Markus altijd graag op zijn rug. De twee waren niet zijn eerste huisdieren. In totaal had de slager uit Kamerik de afgelopen jaren zestien 'huisvarkens'. Vaak dieren die door een boer al waren afgeschreven. De slager bracht ze vervolgens zelf groot.
Meestal werden de dieren na een aantal jaren geslacht. Het vlees verkocht Zwetsloot vervolgens weer. Met Lucas en Markus leek hetzelfde te gaan gebeuren, totdat varkensresort Het Beloofde Varkensland zich meldde. De dieren mogen daar onbekommerd van hun oude dag genieten.
"Ik heb er vrede mee dat ze naar Amstelveen gaan", zegt Zwetsloot. "Want anders had ik ze geslacht. Dat was eigenlijk minder leuk geweest." Vandaag wandelde de slager voor het laatst zijn rondje door het dorp met de dieren.
Voor de inwoners van Kamerik is het de laatste keer dat het bijzondere tafereel te zien was. Zwetsloot is niet van plan opnieuw een varken te nemen. Nu de slager eind dit jaar met pensioen gaat, vindt hij het wel mooi geweest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.