Instellingen

Nog een weekje doorploeteren op de Mariaschool

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
EEMNES - Terwijl bijna al hun leeftijdsgenootjes in de provincie al van de vakantie aan het genieten zijn, zijn leerlingen aan de Mariaschool in Eemnes nog aan het ploeteren. Zij moeten nog een week naar school.
Dat ze bij de Mariaschool pas volgende week naar het zwembad of de camping mogen, heeft te maken met de vakantiespreiding. "Officieel horen we bij de regio Midden, maar Eemnes is veel meer op het Gooi gericht, waar ze bij vakantieregio Noord zitten". legt meester Mike de overwegingen uit.
De gespreide vakantie pakt in een grensgemeente als Eemnes voor sommige ouders goed uit en is voor sommige juist erg onhandig. Zit je ene kind in Hilversum op de middelbare school en de ander in Eemnes op de basisschool, dan hebben ze tegelijk vakantie. Maar als het een middelbare school in Baarn is, wordt het schipperen. "Allemaal tegelijk vakantie lijkt mij een stuk handiger", verzucht juf Hedwig.
De meesters en juffen van de Mariaschool houden er wel rekening mee dat de vakantie voor de deur staat. "We doen het rustig aan en gaan vaker naar buiten", aldus juf Ginger. "De rapporten zijn al gemaakt."
De kinderen in Eemnes moeten nog tot vrijdag naar school. Daarna mogen ook zij van hun welverdiende vakantie genieten.

Verslaggever Robert Jan Booij op de Mariaschool

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.