Instellingen

Dronken overlastpleger trapt poortjes in op station Amersfoort

AMERSFOORT - Veiligheidspersoneel op station Amersfoort heeft afgelopen nacht zijn handen vol gehad aan een dronken overlastpleger. Dat schrijft de afdeling Veiligheid & Service van NS op Facebook.
Volgens NS ging het om een man die wel eens eerder voor problemen had gezorgd. In de trein was hij betrapt zonder kaartje, waarna hij een zogenoemd Uitstel van Betaling had gekregen. In Amersfoort wilde hij naar eigen zeggen op een andere trein overstappen. Omdat er geen treinen meer reden, vroeg het personeel hem het station te verlaten, wat hij in eerste instantie ook deed.
NS kreeg even later een melding dat een man de veiligheidspoortjes zou hebben ingetrapt en met een fiets door de stationshal zou rijden. Dezelfde man als eerder op de avond bleek weer in het station te zijn teruggekeerd, met een fiets en overigens ook met een fles wijn. Hij ontkende dat hij de poortjes had geforceerd, waardoor de bewakers hem op dat moment nog niet veel konden maken.
Toen er even later weer een melding van ingetrapte poortjes kwam, troffen de beveiligingsmensen de man binnen het station aan, met zijn fiets slingerend over het perron. Dit keer kon hij bekeurd worden voor het zonder vervoersbewijs aanwezig zijn binnen de poortjes.
Bij controle van zijn persoonsgegevens bleek dat de man nog een week gevangenisstraf had openstaan. Hij is overgedragen aan de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.