Instellingen

Rechter kijkt opnieuw naar goklening van Everink aan moordverdachte De J.

Verdachte Mark de J. tijdens een eerdere zitting.
Verdachte Mark de J. tijdens een eerdere zitting. © ANP Aloys Oosterwijk
BILTHOVEN - De verdachte van de moord op zakenman Koen Everink, Mark de J., stond vanmiddag opnieuw voor de rechter. Dit keer ging het om de gokschuld die De J. bij Everink zou hebben. De nabestaanden van Everink willen dat hij 70.000 euro aan hen betaald. De J. zegt dat hij ruim 20.000 euro moet betalen en dat hij al een deel heeft afgelost.
De twee partijen hebben een flink verschil van mening. De erven willen de volle 70.000 euro terug, maar Mark de J. zegt dat 30.000 hiervan is kwijtgescholden door Koen Everink. Dat zou de Biltse zakenman hebben gedaan, omdat ze samen een groot deel van dat bedrag hadden vergokt. "Ik ben gokverslaafd en Koen kon er ook wel wat van. Ik ben daar niet heel trots", aldus Mark de J.

TERUGBETALEN

Er was eerder ook al een kort geding over de kwestie. De rechter stelde toen dat De J. 23.850 euro moest terugbetalen, maar de nabestaanden vinden dat dus te weinig. Daarom boog de rechter zich vandaag op hun verzoek opnieuw over de goklening. De erven geloven niet dat Everink een deel van de schuld heeft kwijtgescholden. "Koen was altijd zorgvuldig over geld. Kwijtschelden past niet bij zijn karakter. Hij zou dat op papier hebben gezet."
In de moordzaak wordt de grote gokschuld als motief aangehaald. De rechtszaak tegen De J. liep onlangs flinke vertraging op, nadat zijn advocaat opstapte. Volgens de raadsman was er namelijk geen sprake van een eerlijk proces.

MESSTEKEN

Koen Everink werd in
dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.
Tenniscoach Mark de J. ontkent in alle toonaarden iets met het misdrijf te maken te hebben.

VONNIS

De rechter hoopt half september zijn vonnis uit te spreken.

"Het verschil van 50.000 euro wordt niet door hem herkend"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.