Groot onderzoek zaak-Savannah: sloot drooggelegd

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten wordt op dit moment de sloot waar zij is gevonden drooggelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het onderzoek gaat enkele dagen duren.
De aanleiding voor het onderzoek is dat de portemonnee en telefoon van Savannah nog altijd niet zijn gevonden.
Het onderzoeksteam heeft eerder al uitvoerig gezocht in de omgeving waar het meisje op 4 juni door een voorbijganger werd gevonden en op de plek waar haar fiets is gevonden. Hierbij zijn speurhonden en duikers ingezet en er is gedregd.
Ook zijn de spullen nagekeken die de burgerzoekactie hebben opgeleverd. Omdat de telefoon en portemonnee van Savannah niet zijn gevonden en deze spullen van groot belang kunnen zijn voor het onderzoek, is besloten de sloot nu droog te leggen.

OPROEP

Politie en Openbaar Ministerie doen een oproep aan iedereen die informatie heeft over de vermiste spullen.
De portemonnee is een zwarte, glad leren enveloppe-portemonnee met een goudkleurige rits met een goudkleurig labeltje eraan. De telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime S6. Vermoedelijk zat er een zwart hoesje omheen met gouden randen.

VERDACHTE

In de
zit een 16-jarige jongen vast. Hij zou gefilmd zijn door beveiligingscamera's in de buurt van De Kronkels en er zouden spullen van Savannah bij hem thuis zijn gevonden.

Beelden van de actie afkomstig van De Bunschoter
Groot onderzoek in zaak-Savannah.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.