Instellingen

Elf jaar cel voor moord met bijl in Overvecht

© ANP
UTRECHT - Een 65-jarige man uit Utrecht heeft een gevangenisstraf van 11 jaar gekregen voor doodslag op zijn partner in Utrecht in 2016. De man sloeg het slachtoffer zeventien keer met een vleesbijl.
De rechtbank Midden-Nederland oordeelde dat de man bij de moord in de Utechtse wijk Overvecht op zeer gewelddadige en weerzinwekkende wijze te werk is gegaan. Het slachtoffer, Anjana Nagessar, heeft nog geprobeerd zich te verdedigen, zo blijkt uit de snijwonden op haar armen en handen.
De man heeft volgens de uitspraak onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van de vrouw. Dit werd ook onderstreept door de slachtofferverklaringen van de moeder, vader en broer op de zitting.

GEEN PERSOONLIJKHEIDSSTOORNIS

Het OM had 13 jaar
. Verdachte Robby J. maakte bij de vorige zitting een steeds warriger indruk.
Uit een rapport van het Pieter Baancentrum blijkt dat bij de man geen aanwijzingen zijn gevonden voor een stoornis. Wel is gebleken dat hij verstandelijk functioneert op het leeftijdsniveau van een acht- tot elfjarige. Bij kwetsingen neemt het risico op ernstig geweld toe.
De rechtbank volgt de deskundigen in hun oordeel dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en wijkt daarom enigszins af van de eis van de officier van justitie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.