Instellingen

"Het leven gaat door in Bunschoten"

© RTV Utrecht / Rik Dogger
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In Bunschoten gaat het leven gewoon door en er heerst veel nuchterheid in het dorp. Dat zegt Durk Muurling van de gereformeerde kerk waar ook de familie van Savannah komt. "De gemoederen zijn bedaard."
Dat zegt volgens Muurling veel over het dorp, dat in de periode na de vondst van het lichaam intens meeleefde, zo bleek uit de massale belangstelling tijdens een stille tocht en de uitvaart.
Het levenloze lichaam van de 14-jarige Savannah werd zondag 4 juni gevonden in het water bij industrieterrein De Kronkels. Nu, bijna anderhalve maand later, is de sfeer is het dorp volgens de kerk een stuk verbeterd. "Natuurlijk is het nog altijd ongelooflijk moeilijk voor de familie van Savannah, maar in het dorp gaat het echt beter."

ONDERZOEK

Het Openbaar Ministerie is nog altijd volop bezig met het onderzoek naar de doodsoorzaak van Savannah. Zo werd vandaag bekend dat de sloot waarin het lichaam van het meisje van 14 werd gevonden volledig wordt
.
Volgens Muurling wakkert zulk nieuws in het dorp geen verdriet meer aan: "Het klinkt misschien hard, maar het leven gaat hier weer gewoon z'n gangetje."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.