RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kapsalon in Utrecht gedwongen dicht na inval

1/2
UTRECHT -

Een kapperszaak aan het Utrechtse Wolff en Dekenplein wordt door de gemeente per direct gesloten. Aanleiding is een inval op 5 juli, waaruit zou blijken dat de kapsalon gebruikt werd voor in- en verkoop van gestolen spullen.

Die woensdagavond viel de politie ook een eethuis binnen. Die zaak werd per direct gesloten vanwege drugshandel. Burgemeester Jan van Zanen wilde de kapperszaak vanwege heling al eerder sluiten, maar de eigenaar maakte bezwaar.


CRIMINELE ACTIVITEITEN

De gemeente heeft dat bezwaar echter afgewezen. "De burgemeester accepteert geen criminele activiteiten.", laat de gemeente weten. "Heling faciliteert andere criminele activiteiten (diefstal) en daarom heeft hij nu ook per direct de kapperszaak gesloten."

De kapper laat aan RTV Utrecht weten dat hij nooit gestolen spullen heeft verhandeld. "Dat zou ik nooit doen. Iedereen in de buurt kent mij, ik ben kapper. Ik ben alleen maar aan het knippen en ben daar nooit mee gestopt."


ANDERE SLOTEN

De zaak is niet dichtgetimmerd, maar de gemeente heeft vandaag andere sloten op de deuren gezet. "Zonder afspraak", vertelt de eigenaar. "Aankomende donderdag mag ik er nog een paar uur in om spullen mee te nemen."

De kapsalon blijft twaalf maanden dicht. De kapper heeft een advocaat ingeschakeld, in de hoop dat zijn zaak eerder open mag.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -