RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Woudenbergse ouderen lopen hun Vierdaagse achter de rollator

1/2
WOUDENBERG - Aan de vooravond van de Nijmeegse Vierdaagse organiseert verzorgingshuis Groenewoude de Rolloop Vierdaagse. Deelnemers wandelen met een rollator of achter een rolstoel.

Trainen voor deze vierdaagse is niet nodig, want er wordt maar een paar honderd meter gelopen en gereden. Het is vooral een sociaal gebeuren. "Het blijkt toch dat ouderen hier heel erg van genieten", vertelt organisator Lia Coole.


SOCIALE ASPECT

Vooral het sociale aspect is belangrijk. De bewoners kletsen en zingen onderweg met de vrijwilligers en de mantelzorgers.

Vanwege het zonnige weer wordt er extra genoten van de omgeving. "Woudenberg is een mooi plaatsje", weet een van de bewoonsters. "Ik kom uit Nijmegen en daar is het altijd een heel groot feest", vult iemand anders aan.


VERSNAPERING

In Woudenberg proberen ze er ook een feestje van te maken. Tussendoor wordt er gestopt en krijgen de deelnemers een versnapering.

De komende dagen wordt er hoge temperaturen verwacht, maar daar hebben deze deelnemers weinig last van. De start is iedere dag om half elf 's morgens en een half uur later zit iedereen weer rustig aan de koffie.Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht